אחריות של הורים לילדים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/16 10:39 כז בסיון התשעו

שאלה

הרב ברוך,

שלום רב,

אני בת 28 נשואה 2 ב"ה.

אני יודעת שקיים מצוות "כבד את אביך ואמך" ויש לי את החובה והאחריות לכבד את ההורים שלי.

ברצוני לשאול,

האם גם להורים שלי יש מחויבות ואחריות אלי? עד מתי יש להורים אחריות ומחיוייבות כלפי הילדים שלהם? האם יש לאחריות זו תוקף? למשל - עד גיל מסויים ואחריו הם לא מחוייבים ואחראים כלל לילדים שלהם? או שאחריות זו והחסות היא עד קץ חייהם?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין להורים מחויבות על ילדהם משעה שיצאו מרשותם. זה מבחינה הלכתית, אבל מבחינה רוחנית אנו מצווים שאל אביך ויגדך זקניך ויאמרו לך א"כ משמע שהזקנים מדריכים בדברים מסוימים, אולם בודאי שאין חובה הלכתית.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ