צבא או שירות לאומי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/07/16 00:14 כה בסיון התשעו

שאלה

אני מתלבטת הרבה לאן ללכת, לצבא או לשירות לאומי- יש בשניהם חסרונות ויתרונות שחשבתי המון עליהם והתיעצתי עם הרבה אנשים שמבינים בתחומים והשאלה נשארה באותו מצב... האם אפשר עצה והסבר על הנושא?

תשובה

שלום לך

באופן כללי, הרבנות הראשית לישראל והרוב המוחלט של פוסקי ההלכה בדורינו קבעו שבת לא תשרת בצבא.

הסיבה לכך היא, שהצבא הוא מקום בעייתי מבחינת צניעות, וכל מי שמשרת בצבא יכול להעיד על כך. כמובן שיש מקומות יותר טובים ופחות טובים וכמובן שזה מאד תלוי בסיטואציות, אבל באופן עקרוני, אנחנו צריכים לשאוף לקדושה בצבא, שזה בעצם אומר צבא 'נפרד'. כיון שלצערינו אין מחנה המיוחד לנשים בצבא לכן אין מקום לנשים ללכת לצבא.

אמנם, גם בשירות לאומי יכולות להתעורר בעיות צניעות, אבל ההתמודדות איתן היא יותר פשוטה וכן אפשר מראש גם לוודא שהמקום הוא ראוי מבחינת הצניעות

מקוה שהועלתי מעט, תגובות תתקבלנה בשמחה במייל שלי

טוביה
tsbias1@gmail.com