משנה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/06/16 18:59 כג בסיון התשעו

שאלה

הרב אני יודע שללמוד משנה זה חשוב אבל איני יודע למה?

כי מהמשנה לא לומדים את ההלכה, כי הרי בהלכה יש דינים שונים לגמרי מהמשנה, אז למה לבזבז את הזמן במקום ללמוד הלכה ללמוד משנה?

תודה רבה

תשובה

שלום
גם מפרשת שבוע לא לומדים הלכה, ובכל זאת קוראים אותה כל שבוע, וגם לומדים תורה, נביאים וכתובים באופן כללי.
למה? כי יש מצוות תלמוד תורה, והיא כוללת את כל חלקי התורה - תורה שבכתב ותורה שבעל פה, שחלק חשוב ממנה אלו המשניות.
כשאנו מקיימים מצוות תלמוד תורה, זה לא רק בשביל לדעת מה לעשות, אלא בשביל להיפגש עם דבר ה' שמתגלה אלינו בכל חלקי התורה.
כל טוב