חגז ביום טוב המשך

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/06/16 21:35 כב בסיון התשעו

שאלה

בהמשך לשאלה של חגז,

הבנתי שאסור לי לסובב כפתור של חגז כדי לחסוך בזמן של גז(להקדים כיבוי אש), אך מבקשת לדעת האם כשסיימתי לבשל והאש עדיין צריכה להיות דלוקה כחצי שעה , כי בעצם הדלקתי חגז ליותר מידי זמן ,האם מותר לי להקטין אש עצמה,כלומר לסובב כפתור של גז

כי אחרת האש תהיה דלוקה סתם על אש גבוהה כחצי שעה.

תשובה

שלום
הדבר הזה הוא יותר חמור, כי זה ממש נקרא כיבוי, שהוא אסור ביום טוב.
הסיבוב של כפתור החג"ז לעומת זאת, הוא רק כיבוי בגרמא (כיון שכרגע זה עוד לא משפיע כלל). גם כיבוי בגרמא אסור, מלבד במקום של הפסד ניכר.
כל טוב