ברירת אצות נורי

חדשות כיפה רבני כושרות 28/06/16 19:56 כב בסיון התשעו

שאלה

שלום הרב,

ברצוני לשאול אודות אופן הברירה והנקיון הנדרש להכשרת אצות מסוג "נורי", והאם ניתן אכן לברור ולאכול ללא חשש, או שיש להימנע מכך.

שאלתי נשאלת בעקבות מאמר של הרב שניאור ז. רווח, המופיע בקישור http://www.hamachon.co.il/UploadFiles/machon//Catalog/azot.doc

במאמר הרב מציין שיש להימנע מצריכת אצות נורי, אולם הוא גם מציין פיתוח של שיטת בדיקה חדשה, נכון לכתיבת המאמר, בשנת תשס"ו.

אשאל, האם אצות נורי הנמכרות כיום תחת הכשר, הם בחזקת בדוקות או לא בדוקות כאשר אין הדבר מצוין, וכאשר מצוין שיש לברור את האצות, מהו אופן הברירה הנדרש?

אשאל בפרט על הכשר kf לונדון עם ציון שיש לברור את האצות.

בתודה מראש, אלחנן

תשובה

אין כרגע (סיון תשע"ו)בשוק דפי נרי עם הכשר\פיקוח על נקיות מטפילים, ולכן אסור לאכול בלי לבדוק אותם אחד אחד. וגם חשוב לדעת שבהרבה בתי אוכל המוכרים סושי לצערינו המשגיח אינו בודק את דפי הנורי.