המחתרות והטרור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/06/16 18:04 כב בסיון התשעו

שאלה

שלום רב

איך להתייחס לפעולות המחתרות שהיו באופיין דומות מאוד לפעולות הטרור שמבצע כיום האויב הערבי כלפינו?

אחרי הכל האצ"ל והלח"י ביצעו פיגועים כלפי הבריטים. פיצוצי גשרים, מלונות ועוד.

האם העובדה שהערבים הם גויים והמחתרות הם ישראל - היא היא כשלעצמה לגיטימציה מוסרית?

תשובה

שלום
ראשית, הפעולות ממש לא דומות, מכיון שהאצ"ל והלח"י באופן כללי לא פגעו בנשים וילדים לשם רצח, אלא פעלו כנגד חיילים בריטים כובשים זרים, מה שוודאי לא נכון אצל אויבינו.
מעבר לכך, ההבדל העקרוני הוא, שהאצ"ל והלח"י פעלו למען מטרה שהיא מצווה, כלומר רצויה לפני ה' - שיבת ישראל לארצו.
ואילו אויבינו פועלים למען מטרה שהיא שלילית, כלומר מנוגדת לרצון ה' - סילוק ישראל מארצו ושפיכת דם יהודי.
כל טוב