בשר וחלב (משקין) בתנור חשמלי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/06/16 06:48 כב בסיון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

קראתי הלכה לגבי תנור חשמלי או תנור גז שניתן אחרי 24 שעות וע""י היסק התנור לאפות מאפה חלב לאחר מאפה בשר. אך נאמר שזה רק לגבי אוכלין ולא לגבי משקין כמו מרק אלא אם הקדרה היתה מכוסה היטב.

להלן שאלתי.

מה קורה אם שמתי בתנור קדרת מרק עם בשר שאינה מכוסה. האם אין דרך להכשיר את התנור לאפייה חלבית?

תודה,

אבי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אם ניקית את התנור עם סבון, ועברה יממה, מותר גם בלי כיסוי. וראוי להסיק התנור כחצי שעה על חום גבוה לפני כן.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן