דיני נדה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/06/16 19:44 כא בסיון התשעו

שאלה

****** אבי 27/06, שאלה 408 ******

שלום כבוד הרב,

בקשר לטהרת המשפחה יש המון דינים לגבי אשה נדה כגון איסור נגיעה, הפרדת מיטות, אסורים בדברים המרגילים לערוה וכד'.

להלן שאלתי.

לפי ההגדרה שראיתי באינטרנט ימי הנידה מתחילים מספירת 7 ימים נקיים. האם זה אומר שכל הדינים הללו שהזכרתי לא רלוונטים לתקופת המחזור עצמה טרם שהתחילו ספירת ה 7 ימים נקיים?

תודה,

תשובה

שלום
הזמן בו האיש והאשה נאסרים, וכל הדינים שהזכרת מתחילים, הוא מאז שהאשה רואה דם, ומאז זה נקרא ימי הנידה.
לאחר שמסתיים הדם (ובלבד שעבר היום החמישי מאז שהחלה לראות), והיא עשתה הפסק טהרה, מתחילים ה'שבעה נקיים'.
כל הדינים הללו חלים עד לאחר שהיא טובלת.
כל טוב