הלכות קטנות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/06/16 13:29 כא בסיון התשעו

שאלה

אני לא מבין מדוע אכפת לקדוש ברוך הוא מה אני עושה בכל שנייה?, למה על כל פעולה במהלך היום יש הוראות והלכות?,

למה אין שום דבר שבו אני יכול לעשות איך שאני רוצה??

תשובה

שלום אייל,

תודה על השאלה שלך. היא יסודית וגדולה בעבודת ה´.

בשביל לענות עליה אנחנו צריכים לדעת כמה דברים:

1. ה´ אוהב אותנו מאוד מאוד

2. האהבה של ה´ אלינו לא דומה בבסיס שלה לשום אהבה אחרת שאנחנו מכירים או חווים.

למה?

כי הוא ברא אותנו אנחנו חלק ממנו בעולם. הוא נפח חיים מתוכו אלינו ומהווה את הקיום שלנו בכל רגע.

ה´ אוהב אותנו אהבה שלא תלויה בדבר. שלא תלויה במה נחשוב נעשה או נהיה. כי ככה אוהבים ילדים.

האהבה הזאת גורמת לכך שהכי אכפת לו בעולם ממך. וכן, הכי אכפת לו בעולם מה אתה עושה בחיים שלך. לאן הלב שלך פונה? מה כלול במסתרי הנפש שלך? מה החלומות שלך ? מה אתה בוחר לראות בעיניים? איזה סוג מחשבות עוברות לך בראש? איך אתה מדבר למי שקרוב אליך?

וגם:
איך אתה נועל נעליים?
מה אתה עושה עם הידיים שלך בבוקר?
איך יום ההתקרבות (שבת) בינך לבין ה´ נראה על כל פרטיו?
כמה אתה אוהב את מי שאתה?
איך אתה אומר תודה על יום טוב או פחות שעבר עליך?
מה אתה עושה כשקשה לך?

כן. הכי אכפת לו בעולם. כי ככה זה כשאוהבים.

ההלכה שעוסקת בכל תחום חיים ובכל פרט היא מה שמסדיר ומכוון את חיינו בעולם הזה. היא גם מה שנותן להם ערך וקיום ומשמעות.

כי לעשות מה שה´ אומר גם בלי להבין עד הסוף איך כמה צריך לשתות מהיין של הבדלה? / מה השיעור לברכת מעין שלוש / איך סוחטים לימון בשבת / לפי איזה סדר מתלבשים בבוקר וגם איך הבגדים שלי אמורים להראות חשוב זוהי הבסיס של עבודת ה´.

ככה נבנית נאמנות, ככה נבנית מסירות, ככה נבנה חיבור.

קודם כל בקבלת עול ובהכנעה.

לעשות מה שה´ אומר קודם כל ולפני הכל זוהי יראת ה´ אמתית.

ההכנעה בנפש, של הנכונות לקיים גם כשזה נראה לי רחוק, חופר ואולי מנותק ממני כרגע בונה בי שייכות, מחוייבות וקניין עולם.

אחרי המקום הזה אפשר לשאול על מצוות לברר ולבדוק ויש תשובות. מבטיחה לך. פשוט צריך לדעת את מי לשאול.

מאוד ממליצה לך לקרוא את הספר הגדר הטובה של הרב חיים נבון בהוצאת ידיעות ספרים.

הוא כתוב בצורה עכשווית ונוגעת שפותחת מקום להרבה מחשבה ובעיקר פותחת את הלב.

הספר הזה הוא כל כך חשוב בעיני עד שכשפעם שאלו אותי איזה ספר לדעתי כדאי לתת מטעם בית הספר לנערות שמסיימות כיתה יב. עניתי שאת הספר הזה. אני קניתי אותו ומדי פעם פותחת אותו כדי להזכיר לעצמי דברים חשובים שאני רוצה שילכו איתי.

מקוה שקצת עזרתי.
אם לא אתה מוזמן לשאול שוב.

נועה, חברים מקשיבים