הכשרת מיקרו ותנור

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/06/16 23:43 יט בסיון התשעו

שאלה

בבית-אם לא השתשמתי במיקרו או תנור ב24 שעות אחרונות ואני רוצה להכשיר אותו, האם עדיין אחרי ניקוי אני חייבת להמתין 24 שעות ואז רק להפעיל על חום גבוה או עם כוס עם מים

מיקרו-האם אחרי פעולה של כוס עם מים-אני צריכה לנגב עם סמרטוט את העדים או לחכות שהמיקרו יתייבש בעצמו?

האם חייבת סבון בתוך כוס או שמותר גם ללא נוזל כלים?

בעבודה -אין אפשרות להכשיר כמו שצריך, כולם אנשים חילוניים, האם מספיק רק כוס עם מים ללא סבון כדי להכשיר מיקרו, כי אני רוצה לחמם אוכל או שחייב להיות גם סבון?

תשובה

שלום

א. מספיק לנקות אם עברה יממה
ב. לנגב
ג. צריך סבון. לא צריך אידוי של כל הכוס
ד. צריך סבון, וזאת רק לאחר ניקוי המיקרוגל. וראוי לכסות המאכל

כל טוב