חגז ביום טוב

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/06/16 23:25 יט בסיון התשעו

שאלה

שלום

האם מותר לסובב כפתור של שעון של חגז ביום טוב לכיוון כלפי הקטנת כמות הדקות, למשל שמתי לשעה ורבע, מסתבר שתוך 45 דקות האוכל מוכן או שבטעות סובבתי ליותר מידי דקות, האוכל כבר מוכן והאש דולקת, ואסור לי לכבות, לכן רציתי לדעת אם אפשר

להקטין כדי שהאש תתכבה לאחר כמה דקות ולא לאחר המתנה של חצי שעה

2.האם מותר להקטין או להגדיל אותה אש, כי לפעמים אני צריכה להעלות או להקטין אש ביום טוב, תוך כדי שיש שימוש בחגז

תשובה

שלום
1. אסור ביום טוב להקדים כיבוי של אש (חוץ מבמקרים של הפסד מרובה. אבל כאן מדובר בהפסד מועט).
2. להגדיל את הלהבה מותר.
להקטין את הלהבה - אם יש אפשרות להדליק להבה אחרת קטנה יותר, צריך לעשות זאת, ולא להקטין להבה.
אם אין אפשרות להדליק להבה אחרת, ולצורך הבישול צריך להבה קטנה יותר ממה שדלוק, אפשר להקטין את הלהבה.
כל טוב