אל תרבה שיחה עם האישה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/06/16 12:33 יח בסיון התשעו

שאלה

שלום הרב שרלו,

אם אפשר בבקשה, יש לי שאלה -

מה לעשות, שאלות מהחיים...

לפני שבוע שמעתי את בני בן ה-7 לומד משניות עם חבר בחדר סמוך, קורא

"כל המרבה שיחה עם האשה " וכו'...

ואז הסביר לחברו "לא כדאי לך לדבר עם אשה כי תישרף".

נזעקתי לחדר ושאלתי: מה??

ובני ענה לי "אבל זה מה שכתוב.." במבט נבוך-משהו...

והוא גם באמת פחות ופחות משתף אותי בזמן האחרון במה שעובר עליו

ואני גם חוששת שכל הוויית בית הכנסת שהוא הולך אליו עם אישי משפיעה עליו לא טוב

כי השיחות בין הגברים שם (אנשים פשוטים ברובם, ואין כל ערובה שהם יודעים מה הם מדברים גם כשמדובר בדברי תורה כביכול) עלולות להכניס לו רעיונות מעין אלה לראש עוד יותר...

אבל נותרת השאלה -

כתוב במפורש במסכת אבות!

מה אומרים לילד?

(ולעצמי..?)

המון תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום ...

קשה לתת תשובה מדויקת בלי להכיר את הילד וסביבתו, ובוודאי כשמדובר בילד בן שבע.
אך ננסה,

מה באמת נכון ?
נכון שהדברים כתובים, ובעוצמה גדולה, במסכת אבות.
ובד בבד, נכון שחז"ל לימדו אותנו עוד קווים רבים ביחסים שבין אדם לכל אדם אחר.
כגון: הווה מקבל כל אדם בסבר פנים יפות; הווה לומד מכל אדם; וכדו'.
ואם כן, זה בדיוק מה שאני מציע לעשות.
הבה נלמד ביחד שפע של דברים שחז"ל אמרו ביחסי בני אדם, וביניהם גם את אזהרתם לשיח מרובה בין גברים ונשים.
וביחד תצטייר בפניו תמונה שאכן ראוי להקשיב לכל אדם, לקבל כל אדם בסבר פנים יפות, ללמוד מכל אדם, וכן - גם להיזהר משיח מרובה עם נשים.

האם זה נראה לך ?

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן