האם אני חלל ?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/06/16 11:11 יח בסיון התשעו

שאלה

אני כהן.

אני בתהליך של קבלת אזרחות זרה ובמסגרת החקירה לזכאות עלה שהורים של אמי שעלו לארץ לפני קום המדינה היו נשואים פקטיבית לצורך העלייה לאנשים אחרים ולא התחתנו בארץ זה לזו.

יש לציין שאימי נולדה לפני קום המדינה כך שלא הייתה רבנות וכמו כן חיו בקיבוץ ששם גם כך לא לא תמיד קיימו את כל המצוות.

יש לציין שהוריי כן התחתנו דרך הרבנות.

האם לכהן מותר להתחתן עם יהודייה שהוריה אינם נשואים ?

האם הדבר הופך אותי לחלל ??

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

חלל זה רק פסולי כהונה. כגון כהן וגרושה וכד'.
אצלך ההגדרה היא אחרת, הוריך התחתנו דרך הרבנות וכנראה ששם בדקו שאין בכך פסול, ולכן אתה כמו כל בן של הורים נשואים.

שבוע טוב
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ