הפסק טהרה אחרי השקיעה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/06/16 16:01 יז בסיון התשעו

שאלה

שלום רב

עשיתי אתמול הפסק טהרה כמה דקות אחרי השקיעה 0אני עובדת ולא היה לי זמן כי אני מסיימת רק ב5 לעבוד) האם זה בסדר?

תשובה

ב"ה

שלום.

תבדקי בכמה לוחות שנה מתי בדיוק השקיעה במקום מגורייך ואת יכולה ללכת לקולא לפי הזמן בלוח השנה המאוחר יותר.

וצריך לדעת שלכתחילה צריך לעשות הפסק טהרה לפני השקיעה ולא אחרי השקיעה.

(אם מדובר על מקרה כגון אנשי צבא וכדומה שהטבילה תדחה בכמה ימים צריכה את לשאול שאלה את רב השכונה מפני שאולי במקרה כזה ניתן לסמוך על שיטת האגרות משה והיביע אומר ואכה"ל =ואין כאן המקום להאריך..)

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.