סעודת שבע ברכות זה רשות או חובה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/06/16 11:19 יז בסיון התשעו

שאלה

שלום לרב יש לי שאלה בתור אבא שאני רואה איך הזוגות הצעירים שהתחתנו רצים בכל יוןם אחרי החתונה ממקום למקום לשבע הברכות ואני תמהה האם השבע הברכות הם רשות או שזה חובה וחייבים לעשות את זה?

משה אוירבך חיפה

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית מזל טוב לכם ולבני ביתכם! אשירך שאתה רואה את הזוגות הצעירים מתרוצצים ורצים ושמחים ומאושרים ומבורכים בשבע ברכות בכל שבעת הימים. ואברך מברכך אמן.

לעצם השאלה כבר דן בזה הרי"ח הטוב בספרו שו"ת רב פעלים (אבן העזר חלק ד בסימן ו) ושם הוא כתב שסעודות ה7 ברכות הן רשות ולא חובה.
שהרי התלמוד במסכת כתובות דף ז למד זאת מבועז ורות ושם בועז חיפש 10 אנשים למניין 7 ברכות כי זה היה שעת הנישואין.ואת ה7 הברכות למדים מבועז ואם כן רק בשעת הנישואין יש חיוב.

ולא רק זה אלא התלמוד בדף ח עמוד א בעצמו מסייג ואומר שרק אם באו פנים חדשות עושים סעודת 7 ברכות .

בכל אופן שיהיה במזל נאה ובסימן יאה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.