דוד שמש בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/06/16 11:18 יז בסיון התשעו

שאלה

שלום וברכה

האם מותר בשבת לפתוח מים שמכוון על דוד שמש

להשתמש עם המים החמים שחוממו על ידי השמש

ומה בנושא המקלחת בשבת לילד ולמבוגר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

1. מים שנמצאים בבוילר (דוד חשמלי) אפילו שהתחממו ביום שיש אסור להשתמש בברז המים החמים כל עוד המים בדוד הם חמים .מפני שברגע פתיחת הברז בבית נענסים לתוך הדוד מים רקים ש"מתבשלים" מהמים החמים ובכך האדם בפעולה ישירה גורם לחילול שבת.

2)דוד שמש הוא לא כמו הבוילר ולדעת רוב הפוסקים מותר להשתמש במים החמים בשבת.

דעת הרב מרדכי אליהו זצ"ל להקל בשימוש במים מדוד שמש שהוחמו מיום שישי ואם הוחמו ביום שבת יש להחמיר.

שבת שלום.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן