טבילה כמו שבא לי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/06/16 11:15 יז בסיון התשעו

שאלה

הרב שלום

אני לא מבינה למה הרבנים אומרים לי איך לטבול. אם אני רוצה לטבול לבד או בלי בדיקות או בלי שהבלנית תפריע לי, מה אכפת לכם? שמעתי שזה סתם חומרות. אשמח לתשובה בהקדם

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
הוראות הרבנות הראשית אינן חומרות, אלא הכרעה של ההנהגה התורנית העליונה במדינה כיצד לנהוג.
חלילה, הרבנים הראשיים אינם מחפשים להחמיר על שום איש או אישה, אלא רק כיצד לעשות את רצון ה'.
באופן ספציפי לגבי שאלתך - על פי ההלכה, יש צורך באישה נוספת בשעת הטבילה בכדי לוודא את כניסת השיער למים.
אומנם יש מצבים הלכתיים חריגים שבהן התירו לטבול לבד, אולם כאשר באים להנהיג הנהגה לציבור שלם, במקוואות הציבוריים, ראתה לנכון הרבנות הראשית לישראל, בתמיכת רובם ככולם של גדולי ישראל, לקבוע, שהבלנית היא זו שאחראית על הטבילה, בכדי למנוע פתח, שיכול להוביל בסופו של דבר לטבילות שאינן כשרות, דבר שיפגע אנושות בקדושת הבית הישראלי, דבר שהוא לא רק עניין פרטי של כל אדם, אלא מהותי לעם ישראל.
ב"ה שישנן כל כך הרבה בלניות מעולות שמוסרות את הנפש על עבודתן, ומלאות ברגישות הראויה שלא לפגוע בפרטיותן ובתחושתן של הטובלות, מבלי לוותר על דרישות ההלכה על פי הרבנות הראשית לישראל.
אני חושב, שהשאלה המרכזית שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו, היא לא מה 'בא לי', אלא איך אני מקיים את רצון ה', גם באופן כללי, וגם באופן ספציפי בנושאים הללו של טהרת המשפחה ושמירת כבודה של הרבנות הראשית לישראל, לעומת כל מיני קולות אחרים, שבעצם מבקשים להחליש את הרבנות הראשית, דבר שגורם נזק עצום ליחס של עם ישראל לתורה ותלמידי חכמים.
כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן