חילוני שפתח בקבוק יין לא מבושל היין נאסר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/06/16 00:21 יז בסיון התשעו

שאלה

מישהו אמר לי שאם חילוני פתח בקבוק יין לא מבושל שאסור לשתות ממנו? זה נכון?

תשובה

ב"ה

שלום.

חס ושלום.

וכי למה יהיה אסור לשתות אם הוא רק פתח את בקבוק היין?

לעניות דעתי מי שאמר את זה לוקה בבורות יתר וכנראה שלא למד את דברי השו"ע ביורה דעה הלכות יין נסך סימן קכד סעיף יח שמדבר בכלל על מגע של גוי עובד עבודה זרה וכך כותב השו"ע :

"נטל עובד כוכבים כלי של יין והגביהו ויצק היין, אף על פי שלא שכשך, נאסר, שהרי בא היין מכחו. הגביה ולא שכשך ולא נגע, מותר. הגה: וכ"ש שאינו אוסר בנגיעת הכלי לחוד (ד"ע, הפוסקים הנ"ל וריב"ש סי' ש"י)"

שאפילו אם גוי גמור( למהדרין...) פותח בקבוק יין היין לא נאסר וראה איך צווח הש"ך שם בסעיף קטן מג אומר "

[ולכן אני תמה על קצת המחמירין ומפסידין ממונם של ישראל לאסור יין ע"י שנגע העובד כוכבים בכלי בלא שום שכשוך ולכן נראה דאין לחוש כלל עכ"ל ]"

עיין שם עיון נמרץ.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.