התמכרות לטלפון טוב או רע?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/06/16 19:38 טז בסיון התשעו

שאלה

לפני כמה ימים דיברתי עים חברה שלי וארתי לה שיש לי הבנה בסיסית שטלפון זה לא ולא טוב להיתמכר אליו היא ענתה שהיא לא חושבת שזה דבר רע. ניסיתי להסביר לה שתבין שהיא תלויה בחתיכת מתכת ולא יכולה בלעדיו לא הצליח לי היא לא הבינה מה כל כך רע בלהיות הרבה בטלפון. אשמח מאד אים תיתנו לי תשובה שתספק אותה. כי פשוט לא הצלחתי להסביר לה מה שלי מובן מאילו. תודה!!!

תשובה

לק"י

שלום לך,
ראשית, סחטיין שאת מנסה לעזור לחברה להתגבר על מה שאת רואה כהתמכרות.
אני יודע שזה לא קל, בטח השלב הראשון של לגרום להם להבין שזו התמכרות.
מה עושים?
כדי לתקוף את השאלה הזאת צריך לפרק את הדברים לגורמים.
פלאפון הוא כלי, וכמו כלכלי אפשר להשתמש בו לטובה וחלילה להיפך.
אפשר להשתמש בו הרבה, אך לא להיות מכורים, ואפשר להשתמש בו מעט ולהיות מכור.
אז האם טלפון זה לא טוב?
לוי מה עושים בו.
האם יתכן וחברה שלך מכורה. כן, אך גם לא.
אז מה עושים?
צריך לדבר איתה על העולם המציאותי, שמחוץ לפלאפון והעולם שבתוכו.
על הפלאפון שהוא כלי לתקשר עם אנשים, אך לא כשמתעלמים ממי שנמצא מולה במציאות הממשי (המטרה של ההתקשרות הזאת).
זה כיוון אחד, ויש עוד הרבה כשזה תמיד תלוי מה ההתמכרות
האם זה ההודעות וואטסאפ? גלישה? דיבור?
כל זה משננה.
נתתי כיוון אחד של התקשרות כללית דרך הפלאפון אך אם תרצי למקד נוכל בשמחה.
אני מתנצל שחיכית הרבה לתשובה,
נתנאל
netanelweil@gmail.com