שימוש נכון בתנור וטוסטר אובן

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/06/16 08:43 טז בסיון התשעו

שאלה

שלום,

מבקשת לדעת כיצד משתמשים נכון בתנור וטוסטר אובן

יש לי תנור בשרי וטוסטר אובן חלבי

1.אם בתנור בשרי-רוצה לעשות אחרי בשרי פרווה-מה לעשות, זמן המתנה ,ניקוי?

2.אחרי פרווה-רוצה בשרי, מה לעשות

3. מה קורה כשרוצה באותו יום לעושת גם פרוה גם בשרי, כשתנור עוד חם,האם חייבת לקרר תנור,ניקוי עם חומר, בלי חומר?

3. רוצה באותו יום , למשל יום שישי,לעשות גם עוגה, גם דגים גם כנפיים

כיצד לנהוג , מה סדר, מה קודם לאפות וגם מבחינת זמן המתנה וניקוי?

4. האם אחרי כל סיום שימוש, צריך לנקות? הרי התנור נקי , חוץ מעדים אין ליכלוך?

5. טוסטר אובן-שימוש בפרוה וחלבי -מה שימוש נכון תודה

מבקשת עזרה להבין , רוצה לעשות נכון

תשובה

שלום
1. התנור צריך להיות נקי משיירי בשר. אם מדובר במאכל פרווה יבש, ובתבנית פרווה, המאכל נשאר פרווה לכל דבר, אפילו אם אפו בתנור בשרי באותו יום.
אם התבנית בשרית (נקייה)- לא אופים בו פרווה במטרה לאוכלו עם חלב ממש. אם כבר אפו את הפרווה - אם אפו באותו יום בשר, לאשכנזים לא יאכל את הפרווה עם חלב ממש ביחד. ולספרדים אפשר. אם עברו 24 שעות מהאפייה האחרונה של הבשר - אפשר בדיעבד לאכול עם חלב ממש.
אם מדובר במאכל נוזלי שלא היה מכוסה - אם נאפה בתנור בשר ב 24 שעות האחרונות - לא יאכל עם חלב. אבל אם כבר עברו 24 שעות - אפשר בדיעבד לאוכלו עם חלב.
וכאשר נמצאים בתוך 24 שעות לאפייה האחרונה עם בשר, אפשר להדליק את התנור לחום הגבוה ביותר לזמן מה, ואז להכין בו את הפרווה, ונחשב כמו תנור שלא נאפה בו בשר ב 24 שעות האחרונות.
2. אין שום בעיה.
3. לא חייבים לקרר. אם רוצים פרווה אחרי הבשרי, בהתאם לסעיף 1.
עדיף את העוגה לפני, אבל אם זה אחרי, אז לפי סעיף 1 דלעיל.
לגבי דגים - צריך לוודא בין דגים לבשר או בין בשר לדגים, שהתנור יהיה נקי משיירי הדבר הקודם שנאפה (כלומר, שאין ממשות של דגים או בשר).
4. כדלעיל, שלא יישאר ממשות של הבשר (או הדגים). אם נשאר, זה יכול להפוך את המאכל שנאפה שם אחרי זה לבשרי.
5. אותו דבר כמו שכתבנו על בשרי ופרווה.
אם לא מספיק ברור. שלחי שאלה שוב