תפילת שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/06/16 22:38 טו בסיון התשעו

שאלה

שלום. בהמשך לשאלתי הקודמת(מתי לפנות בלכה דודי ואיפה), רציתי לברר יותר ולדעת איפה משתחוים ב'בואי בשלום'.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש מקור לזה, עיין בסידור של ר' יעקב עמדין שמביא "כך מנהגו של אמ"ה ז"ל אמר בואי כלה פ"א שוחה פונה לשמאלו כנגד ימין השכינה , פעם ב לימינו פעם ג משתחוה לפניו ואומר בלחש בואי שבת שמלכה כי הוא בסוד הדעת המייחדם, ותחילה שמכינה עצמה ליכנס נקראת כלה וכשנכנסת לחופה ונתיחד נקראת המלכה

מצאתי בתוך
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=1984208