המרת מוצר שיועד לתרומה בתרומה כספית באותו ערך

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/06/16 21:02 טו בסיון התשעו

שאלה

שלום רב,

לפני הפסח מכרתי חבילת פסטה במכירת חמץ וייעדתי אותה למתן לנזקקים לאחר הפסח (כפי שבמקומות רבים אוספים יחד מוצרי מזון חמץ, מוכרים, ולאחר הפסח נותנים - לא הספקתי להביא את החבילה למקום כזה ועל כן מכרתיה בעצמי)

כעת אני מעוניינת למסור אותה, אך ערכה אינו גבוה וחשבתי שבמקום ביטול הזמן וההוצאה הכרוכה בלהביא אותה למקום תרומה, אתרום את שוויה הכספי או אף יותר למקום שנותן אוכל לנזקקים.

האם זה אפשרי? האם בכך מתבטל ה"נדר" על אותה חבילת פסטה וכל אחד יכול להשתמש בה?

תודה רבה על המענה

תשובה

אכן אפשר, ותוכלו להשתמש בה.
כל טוב