התנהגות צנועה עם בוגרים בחינוך מיוחד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/06/16 23:11 יד בסיון התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

הנני עובדת עם ילדים נכים בני 3 עד 7. כאשר הנכות היא פיזית - שיתוק מוחין או שכלית פיגור קשה, אוטיזם ושלל תיסמונות. לאחרונה הציעו לי תפקיד דומה אך התנאים יותר טובים (מקום אחר), כאשר זאת אותה האוכלוסיה רק בני 15 עד 21. ורציתי לשאול:

1. מה בנוגע לשמירת נגיעה? האם מותר לי ללטף ולחבק אותם? איך החלפת הטיטול אמורה להתבצע (בלי להביך אותם או אותי)?

2. האם מותר לי לשיר להם? או לרקוד איתם?

3. האם יש משהו שאסור?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מעל גיל תשע אני לא מוצא שום היתר ללטף ולחבק, גם לא לשיר לבד לפניהם (אפשר לשיר יחד אתם) לא לרקוד אתם.
אפשר בדוחק מצד 'טרוד במלאכתו' להחליף טיטול ולנקות אותם.
אני מעריך שזה מביך אותם מאוד, איך לא?

התשובה האמתית היא שבכל מסגרת צריך צוות של גברים ונשים:
באופן טבעי, מדריכים יטפלו בחניכים גברים ומדריכות בחניכות בנות.
זה הפתרון הנכון והאמיתי גם לגבי שמירת נגיעה, חיבוק וליטוף, החלפה וכיו"ב. כך גם לשיר ולרקוד:
בנים עם בנים ובנות עם בנות.
החניכים יקבלו טיפול מסור כולל חיבוק וליטוף, כולל החלפה ורחיצה שירה וריקוד - הכל טבעי ונורמלי, חניכים עם מדריכים אין מבוכה לא לחניך ולא למטפל.
כך גם אצלך: בכל הדברים הללו את תהיי עם הבנות - מחבקת ומלטפת, מנקה ורוחצת, שרה ורוקדת - הכל עם חניכות.
כך רצוי וכך יהיה טוב לכולם.