מעשה מרכבה לעומת הוויות אביי ורבא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/06/16 23:05 י בסיון התשעו

שאלה

שלום

הכסף משנה בהלכות יסודי התורה פרק ד הלכה י"ג מסביר את החילוק בין מעשה מרכבה - גדול מצד "נושא הדרוש ועומק מושגו" להוויות אביי ורבא או "החכמה התלמודית" גדול מצד "גודל השכר" ו"היא השורש והעיקר אשר בה נזכהלחיי העולם הבא משאר מיני החכמות והיא החכמה היותר גדולה מזה הצד מכל מה שזולתה".

לא לגמרי ברורים לי דבריו אשמח מאוד להסבר

תודה רבה

תשובה

שלום
אני מבין, שכוונת הרא"מ שהוא מצטט היא, שלמרות שמעשה מרכבה היא חכמה יותר גדולה, הן מצד הנושא שהיא עוסקת בו - הבורא ית', והן מצד עומק העיון שצריך בשביל להשיג אותה, בכל זאת העיסוק בחכמה התלמודית עדיף מצד שהיא מביאה אותנו לחיי העוה"ב, מכיון שהיא מלמדת את האדם כיצד לנהל את חייו ולהנהיגם.
כל טוב