האם מותר ללכת לפותחת בקלפים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/06/16 22:01 ט בסיון התשעו

שאלה

חבר שלי הלך לפותחת בקלפים ואמר שהיא אמרה עליו הרבה דברים נכונים וכיוונה אותו וכו'.

רציתי להגיד לו בנוגע לזה כמה דברים, אבל לא הייתי בטוח אז אני שואל אותך ברשותך.

האם פותחת בקלפים זה משהו שלפי הדת זה חטא? האם זה מותר? האם באמת היא יכולה לדעת דברים נכונים על הבנאדם.?

האם מותר ללכת לייעוץ שכזה לפי התורה?

תודה

תשובה

שלום

ישנה מחלוקת ראשונים אם יש כוחות כאלו.
בין אם יש ובין אם אין, ישנו איסור של מעונן בכל, דהיינו אדם שמקבל החלטות על חייו בשל מקרים כגון קלף זה או אחר, או שראה חתול שחור וכדומה, או עושה כך וכך בעונה זו ולא בעונה אחרת.
תמים תהיה עם השם אלוקיך, ופרש רש"י התהלך לפניו בתמימות ואל תחקור אחר העתידות. בטח בו.

כל טוב