כיסוי ראש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/06/16 19:23 ח בסיון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב.

כפי הידוע לי יש שני שלבים לנישואין . הראשון הוא החופה והקידושין , והשני זה הבעילה - הייחוד .

בנות ספרדיות אינם מתייחדות ישר לאחר החופה ולכן אינן חייבות בכיסוי ראש , כיוון שעדיין לא הושלם השלב השני , ורק לאחר הייחוד האישה חייבת בכיסוי ראש .

שאלתי היא כזאת , אם האמור לעיל נכון , אם קרה והזוג התייחד לפני החתונה (שזו בעיה בפני עצמה) , האם האישה חייבת לאחר החופה לכסות את ראשה ?

בנוסף , איך מכפרים על עוול חמור שכזה בכדי להיכנס טהור לחופה וקידושין .

תודה רבה מראש

תשובה

ייחוד שלפני החתונה אינו יוצר מעמד מבחינת הנישואין, ולכן זה לא משפיע על כיסוי ראש.
אכן מה שנעשה לפני החתונה זו עבירה חמורה, אפילו אם רק היה ייחוד, וקל וחומר אם זה הגיע רחוק יותר.
כמו בכל עבירה, קודם כל צריך להתחרט באמת על מה שקרה, ולהתוודות על כך בלב נשבר לפני ה', ולקבל על עצמו שלא ישוב לחטא זה לעולם, ובלשון הרמב"ם לומר - "אנא השם חטאתי עויתי פשעתי לפניך ועשיתי כך וכך והרי נחמתי ובושתי במעשי ולעולם איני חוזר לדבר זה". וטוב להרבות בפירוט הדברים.
על גבי זה, צריך להתקדש ולהתחזק במיוחד באותו תחום, ועד לחתונה למעט בקשר רק לדברים שממש נצרכים, וכל אחד מבני הזוג ישקיע זמן בהתקדשות אישית ובהתעלות רוחנית לקראת החתונה.
וה' הטוב יקבל את התשובה באהבה, וברכתו תשרה בבית החדש.