שבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 14/06/16 18:12 ח בסיון התשעו

שאלה

שלום,

1 האם ניתן בשבת להכניס לתנור את התבניות הנקיות למקום שלהם?

האם תבניות זה מוקצה בשבת?

2. בתנור יש עוגיות ופיצוחים-האם ניתן להוציא אותם ולהחזיר מהתנור ולתנור בשבת?

3.מדיח-האם בשבת ניתן לשים כלים ולשטוף אותם במוצאי שבת?

4. מדיח-האם ניתן לסדר כלים בשבת,לשים בארון במקום,כאשר מדיח סיים שטיפה לפני כניסת שבת-הכלים נועדו חלקם לצורך סעודה בשבת וחלקם לא

תשובה

שלום לך

1. התבניות אין מוקצה כיון שהן כלי שמלאכתו לאיסור.
כלי שמלאכתו לאיסור - יש מצבים בהם מותר לטלטל אותו ואז מותר להכניס אותם לתנור:
א. אם הרמת אותן בטעות.
ב. אם הן נמצאות במקום בו את צריכה להניח דבר אחר.
ג. אם צריכה אותן לדבר אחר כמו לשמור עוגה שטרם סיימו לאכול אותה, או להניח בהם אוכל או כלים שונים.

בברכה דוד לוי