ברכה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 14/06/16 17:52 ח בסיון התשעו

שאלה

שלום,

אם בירכתי על הלחם בזמן הסעודה ואני רוצה לאכול תפוח או פרי שהוא ברכתו אדמה-למשל בננה האם צריך לברך על פירות ברכה "בורא פרי העץ או אדמה בתוך סעודה?

2. אם בתוך סעודה רוצה לשתות יין,האם עלי לברך או שלחם פותר אותי מלברך על היין בתוך סעודה?

3. האם חייבים בסעודה שלישית כוס קידוש עם יין ולברך?

תשובה

שלום לך

1. אם הוא חלק מהסעודה לא מברכים.
אם הוא תוספת מאוחרת לסעודה אז מברכים (כגון שכבר פינו את הצלחות וכד´).
2. צריך לברך על ייו. ברכת המוציא אינה פוטרת יין בשום מקרה.
3. לא חייבים לשתות יין בסעודה שלישית - זו הנהגה טובה.

בברכה דוד לוי