בירור עצמי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 14/06/16 00:01 ח בסיון התשעו

שאלה

בס"ד

שלום,

בהמשך תהליך מציאת האיש להקמת בית, נתקלתי בכל מיני שאלות ובירורים שעלו לי וגרמו לי לשאול מחדש ודרשו ממני לחדד את מה שאני מחפשת ורוצה מעצמי ומבן הזוג.

גיליתי שמאוד חשוב לי שמהותו של בן-הזוג שלי תהיה רוחנית ויחד עם זה יהיה מציאותי. לדוג': ישיבה סביב שולחן, נרגילה וחברים נשואים ובנות זוגותיהן (גם שיש שיח ברומו של עולם) נראית לי ל-א גדול. שמיעת שירים, סרטים שהם לא ברוח, גם מאוד מפריעים לי.

ואז קיבלתי שיקוף, שאני בעצמי היום לא במקום הזה שאני דורשת.

תוהה לעצמי:

1. אם אני מגזימה בבקשות שלי ולא מציאותית.

2. אם הדרישה מבן הזוג להיות משהו שאני לא מקיימת היא לא נכונה.

3. לקבל קצת ראיה נכונה ועל מה שמים דגש. איך קובעים קווים אדומים וכו'.

תודה,

תשובה

שלום וברכה,

1.את לא מגזימה זה טוב מאוד לחשוב כך.

2. מה שקובע זה השאיפה אם את שואפת לשם את יכולה לדרוש את זה ממך...

3. לא קובעים קוים אדומים, זה לא עוזר לשום דבר, צריך לחפש אדם שתאהבי אותו ותכבדי אותו, אדם שיאהב אותך ויכבד אותך,

אם מציבים קוים אדומים ודרישות אז כל המפגש הופך להיות שיפוטי האם הוא עומד בקריטריונים שלי או לא, את זה מרגיש גם הצד השני.

כמובן צריך לשמור על ההלכה ועל מנהגים נאותים אבל הפגישה צריכה להיות עם אדם,

אם הוא יספר על כל מיני דברים שלא עולים בקנה אחד עם ההלכה תוכלי להסיק את המסקנות.

בברכה,

דני ארגמן