קעקועים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/06/16 18:08 ז בסיון התשעו

שאלה

מישהו התווכח איתי בשאלה האם האיסור לעשות קעקועים הוא מהתורה או מדרבנן.

אמרתי לו שכתוב בתורה "וכתובת קעקע לא תתנו בכם" והכוונה שאסור לעשות קעקוע מהתורה.

אך הוא חזר על כך שאם זה מישהו אחר עושה לו קעקוע זה איסור מדרבנן ולא מהתורה.

האם הוא צודק?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החבר של טועה.
האיסור הוא מן התורה - יש על כך פסוק מפורש (ויקרא יט, כח): "וכתובת קעקע לא תתנו בכם".
להלן קישור לדיון רחב על האיסור
http://www.mako.co.il/spirituality-popular_culture/weekly-answer/Article-29e71188a1fc821006.htm