אינטרנט וההורים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/06/16 01:00 ז בסיון התשעו

שאלה

שלום הרב.

כתוצאה מאינספור מעידות באינטרנט החלטתי לחסום בצורה מוחלטת את הגישה לתכנים אלו, לכן נפטרתי מהסמארטפון.

הבעיה שנשארה זה המחשב בבית, הWIFI שלנו בבית לא מסונן, אם היה סינון לא היה יכול לקרות לי כלום. אבל אני לא יכול לבקש מההורים שלי לעשות אינטרנט רימון ולציין את הסיבה לכך, אני מתבייש בזה, מצד שני אני ממשיך ליפול באינטרנט.

מה אני עושה? אני כבר ממש בייאוש.

אשמח לעצה מעשית.

תודה רבה.

תשובה

שלום

אשרי יולדתך, עשית צעד של גבורה ויראת שמים.

תאמר להוריך שהתמונות הגסות פוגעות בך, ואתה מבקש שיעברו לסינון. תציג את הדבר בפניהם בצורה מסודרת, כך שיבינו שלא יפגע דבר מאיכות הרשת שלהם, אלא רק סינון עניינים שאינם צנועים. זו אינה בושה אלא יציבות נפשית ובגרות הראויה לשבח. בע"ה הם יבינו אותך.

עד אז, תקפיד על מחשב ללא סינון בכל דיני ייחוד.

חזק ואמץ