כשרות כלים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/06/16 23:53 ו בסיון התשעו

שאלה

1. כיצד ניתן להכשיר כוס קידוש בשרית מקרמיקה, כאשר הילד הקטן שתה ממנו יין ובפה של הילד חלב ושפתיים בחלב שנגעו שבכוס?

2. מחוסר ידע בכשרות תבניות תנור-בשריות, תמיד בכל שימוש הייתי שמה נייר כסף לתבנית,אך בכל זאת רוטב עוף או בשר היה נגלש לתבנית.

כדי לאפות פיצה,הייתי שמה על אותן תבניות נקיות נייר כסף, אך בכל זאת או שנייר היה נקרע או שגבינה צהובה הייתה נגלשת לתבנית-אם לא אשתמש שנה בתבניות אלו-האם אוכל באיזשהי דרך להכשיר אותן-עלות כל תבנית כל כך יקרה-האם ניתן להקל?

3.כלים מיוחדים לפסח-לפני שנה הטבלתי כלים אלו, אך, לפני הטבלה ואחרי טבילת כלים הייתי מטגנת ומבשלת לבבות וכבד ללא צליה, האם עלי להגעיל כלים אלו סירים, צלחות פורצלן (כלי שני) לקראת פסח הקרוב-או שניתן להקל כי אני לא משתמשת בהם שנה עד פסח הבא במידה וכן להגעיל, האם עלי שוב להטביל כלים אלו אחרי הגעלה

תשובה

שלום

א. שטיפה
ב. תמתיני יממה, תנקי אותן היטב בסבון חריף, ומעתה תשתמשי רק בתבניות ממש מעליהן (חד"פ או זכוכית) ולא בנייר כסף בלבד.
ג. אפשר להכשיר בלי להמתין שנה. מה שבישלת בו, בהגעלה. אם צלית במחבת (ללא טפלון), בליבון. בצלחות פורצלן יש מחלוקת אחרונים, ולכן תמתיני שנה כך שנצרף לכך קולת החכם צבי, ואז תגעילי אותם ג פעמים כקולת בעל העיטור.

כל טוב