דיני ערלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/06/16 21:42 ו בסיון התשעו

שאלה

שלום כבו הרב

יש לי עץ מנגו בחצר כבר יותר מ 8 שנים. הוא ענק ולא נתן פרי. השנה פתאום יש פירות. רציתי לדעת עם דין ערלה הוא על העץ או על הפירות. תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הדין על הפרי ולא על העץ:
לא אסרה התורה אלא דוקא את הפירות שגדלו בתוך שלוש השנים הראשונות לנטיעת האילן, אבל אם עברו שלוש שנים ולא גדלו בו פירות כלל, אין באילן זה דין ערלה כלל. והפירות שיגדלו ממנו בשנה הרביעית, מותרים יהיו באכילה. (רכא)
עיין
http://dvar-tora.co.il/mamr.aspx?id=1521