הגעלת כלים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/06/16 19:19 ד בסיון התשעו

שאלה

שלום,

אני מתחזקת לאחרונה

לפני שנה הטבלתי כלים, ומסתבר מחוסר ידע, בישלתי לבבות וכבד ללא צליה, והטרפתי כלים.

האם אחרי שאני מגעילה כלים שלי, עלי לחזור שוב להטביל?

האם ניתן להקל בזה, הדבר לא פשוט כל כך בשבילי.

2.האם ניתן להגעיל כלים במדיח 65 מעלות לפחות את הצלחות סכו"ם-כלי שני.

3 אם עדים של בישול כבד ולבבות נגעו על ידי מכסה של סיר על השיש על פומפיה, מקלף, האם עדיין להגעיל את כלים אלו או שמספיק שטיפה טובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין שום צורך בטבילה. ההטרפה מחייבת רק הגעלה. שהיא בהכנסת הכלי למים רותחים(!), לאחר שלא נעשה בו שימוש למשך 24 שעות.
אם המכסה של הסיר הטרף היה בחום שהיד סולדת אז כל מה שנגע בו חייב הגעלה.
אם המכסה לא היה בחום שיד סולדת אז הוא לא השפיע על הכלים שנגעו בו.