שירות לאומי בגלל לחץ מההורים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/06/16 13:20 ג בסיון התשעו

שאלה

שלום הרב, לפני כמה זמן בחסדי השם קיבלתי פטור מהצבא לאחר הרבה קשיים. אמרתי להוריי ששירות לאומי יתאים לי יותר (אני חוזרת בתשובה) מאשר צבא רק כדי שיסכימו לי להוציא פטור מהצבא.

הבעיה היא שאין כאלה שמתירים לעשות שירות לאומי אבל ההורים לוחצים עליי. זה יביא למלחמת עולם בין משפחתי ונראה לי שיקראו לי "משתמטת" הרבה זמן. אין תפקידים בהם בת ישראל יכולה לשרוד מבלי להתדרדר ברוחניות?

מה לעשות במצב כזה? לשרת או לא?

תשובה

שלום

יש מתירים ללכת לשירות לאומי, וכן ענ"ד. יש בשירות גם ערך לא מבוטל.
אולם יש ללכת למקום בו יש מערכת מסודרת של תמיכה רוחנית בנערה, עם רכזת טובה ובנות חיוביות, בהתנדבות המתאימה לרוחה של תורה, ולא מקום שיש בו בעיות צניעות או כפרנות וכדומה. נסי למצוא שירות משמעותי שבו תשארי ללון בביתך, ובכך הדברים יהיו בשלום בינך להורייך.

כל טוב