גויה מותרת- מדוע?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/06/16 12:49 ג בסיון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

כיצד ייתכן שלא ניתן לשאת גויה, אך כתוב המשפט: "אסור להתחתן עם גויה, אך היא מותרת לנו אם היא נשבתה במלחמה"

כלומר- מותר לשאת אישה זו? איך זה ייתכן?

איך גבר יהודי יכול לקיים יחיסי אישות עם גויה רק בגלל שהיא שבוית מלחלמה?

אשמח להסבר

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מלבד הבעילה הראשונה שהיא כנגד יצר הרע, המשך הקשר עם האישה הוא רק לאחר שהיא מתגיירת מרצונה ואם לא הוא שולח אותה.
עיין בפסיקת הרמב"ם בנושא - הלכות מלכים פרק ח, קרא את שלושת ההלכות להלן.
הלכה ה
וכיצד דין ישראל ביפת תואר אחרי שיבעלנה ביאה ראשונה והיא בגיותה אם קבלה עליה להכנס תחת כנפי השכינה מטבילה לשם גרות מיד ואם לא קבלה תשב בביתו שלשים יום שנאמר ובכתה את אביה ואת אמה ירח ימים וכן בוכה על דתה ואינו מונעה ומגדלת את צפרניה ומגלחת את ראשה כדי שתתגנה בעיניו ותהיה עמו בבית נכנס ורואה אותה יוצא ורואה אותה כדי שיקוץ בה ומגלגל עמה כדי שתקבל אם קבלה ורצה בה הרי זו מתגיירת וטובלת ככל הגרים.

הלכה ו
וצריכה להמתין שלשה חדשים חדש של בכיה ושני חדשים אחריו ונושאה בכתובה וקידושין אם לא חפץ בה משלחה לנפשה ואם מכרה עובר בלא תעשה שנאמר ומכר לא תמכרנה בכסף [ואם מכרה] אינה מכורה ומחזיר הדמים וכן אם כבשה אחר שנבעלה לשם שפחה משישתמש בה עובר בלא תעשה שנאמר לא תתעמר בה שלא ישתמש בה.

הלכה ז
לא רצתה להתגייר מגלגלין עמה שנים עשר חדש לא רצתה מקבלת שבע מצות שנצטוו בני נח ומשלחה לנפשה והרי היא ככל הגרים התושבים ואינו נושאה שאסור לישא אשה שלא נתגיירה.