גורמט

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/06/16 07:12 ג בסיון התשעו

שאלה

בס״ד

ההורים שלי קנו לי לפני כמה חודשים שרשרת גורמט די עבה בהמון כסף (4-5 אלף בערך) ולא מזמן התחלתי להוריד אותה כי אני חוזר בתשובה ואני שם כיפה וחששתי שיהיה חילול השם בזה כי יש את הסטיגמה של הערס למי ששם זהב... אבא שלי לפני כמה ימים שאל אותי איך אני עושה דבר כזה ושזה עלה המון כסף ועשה לי ממש יסורי מצפון ודי בצדק הייתי אומר כי באותו הזמן לא חשבתי על זה ורציתי אותה מאוד ואני ביקשתי אותה, השאלה היא האם יש לי חיוב להוריד אותה או להכניס אותה לתוך החולצה מפני חשש שיהיה חילול השם בזה בגלל הסטיגמה הזו של ה״ערס״ או שאין ופשוט להיזהר שזה לא יביא אותי לידי גאווה או דברים כאלה? תודה לכבוד הרב מראש

תשובה

שלום

מעיקר הדין אין איסור גמור בדבר, אך אתה צודק שאם הוא גורר אותך לאוירה שמורידה אותך ברמתך הרוחנית, אזי יש ערך להוריד את זה. אם לא, אזי אל תחיש את הקץ, אלא תמשיך ללכת איתה ותתרכז בשינוי מעשים ומידות, עד שגם היא תרד בטבעיות.

כשאתה ליד ההורים תוכל לשים את השרשרת לעשות להם נחת רוח, וכשאתה רחוק מהם תסיר אותה. ודאי ככל שתתחזק ותקבל צורה אחרת במעשיך ובמידותיך, של ירא שמים, כך ההורים יקבלו יותר את הסרת השרשרת.

תשתדל לא להשתמש במילים שאינן עדינות ובכינויים לא ראויים.

חזק ואמץ