ברית מילה שגורם לבעיה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/06/16 14:01 ב בסיון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

השאלה שרציתי לשאול

בימים הקרובים אני צריכה ללדת בעזרת ה"

השאלה אם אני אלד ביום שבת את הברית נצטרך לעשות ביום שבת

רוב האורחים שמגיעים מהצד שלי הם מגיעים מחוץ לעיר המגורים וכדי לא לחלל שבת האם אפשר להזיז את המועד ליום ראשון

מצד אחד נכון מצווה לעשות ברית בשבת אבל מצד שני אם באים אלייך אורחים בשבת זה כבר לא מצווה

אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום

תעשו את הברית בשבת, ותשלחו הודעה על הברית למשפחה ובה בין היתר שורה האומרת שמי שרוצה יוכל להתארח אצליכם כדי להשתתף בברית בלי לחלל שבת. כמו כן תכתבו שאתם רואים בשמירת שבת קשר עמוק לברית המילה של בנכם.

לידה קלה ובטוחה