תיקון לכופר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/06/16 13:53 ב בסיון התשעו

שאלה

שלום עד היום חייתי ככופר בזתי לתורה ולתלמידי חכמים

עברתי המון עבירות...רציתי לדעת אם התשובה שלי יכולה להתקבל

ואני יכול להתקרב למרות כל מה שעשיתי

אני אמנה את העבירות שאני הכי מודאג מהם ואשמח לשמוע תשובה כנה בנושא.

נשאתי את השם המפורש לשווא

לא שמרתי כשרות בכלל

נסעתי בשבת

ביזיתי את התורה ותלמידי חכמים

תשובה

שלום

התשובה שלך יכולה להתקבל, ובתנאי שהיא תהיה שלימה ועיקבית.
הרמב"ם בהלכות תשובה כתב מדריגות בכפרה על חטאים, ישנם כאלה המצריכים לכפרתם גם ייסורים, ויום המיתה. אין הכוונה שיש לחפש ייסורים, אלא שאם באים עליך תראה אותם כחלק מכפרת מעשיך, ותשמח בהם. וכן ביום המיתה כשיגיע לאחר אורך ימים ושנים בע"ה, תהיה גם בו עומד בתשובתך.

על מנת לעשות תשובה, יש להתוודות החטאים הזכורים לך, להתחרט עליהם, ולקבל לעתיד שלא תשוב לזה. גם עמל התורה וגמילות חסד ותפילה, מסייעים בדבר.
מי שפגעת בו, תבקש סליחתו. אם הוא ת"ח, יש לכפר על כך בנוסף לסליחתו בלימוד תורה. אם פגעת באדם ברבים, בקש סליחתו ברבים.

ועיקר הכל, הוא לימוד אמונה מיסודותיה, והבנה מהותית מדוע יש לעבוד השם, עד כדי שכנוע עמוק של חירות.

לאחר שעשיתך כך, תזכה במדריגת התשובה, שהיא למעלה ממדריגות רבות ויקרות.

חזק ואמץ