אוכל כשר במיקרוגל לא כשר פוסל את כשרותו?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/06/16 07:22 א בסיון התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

אני עובדת במקום עבודה בו כולם חילונים. אנחנו מקבלות אוכל מקייטרינג כשר, אך מוזגות עם כלים לא כשרים (אותם כלים לחלבי ובשרי). האם זה אומר שהאוכל לא כשר? (אין אפשרות למזוג עם משהו אחר... וגם אם אביא מביתי,זה יתערבב ועדיין לא יהיה כשר)

2 המיקרוגל משמש לחימום אוכל של כולם, בין אם חלבי ובין אם בשרי. אם אני מחממת את האוכל הכשר שלי (בקופסא מהבית) במיקרוגל זה, האם זה אומר שהאוכל כבר לא כשר?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

1. את צריכה להביא כלי מהבית ולשמור עליו שרק את תשתמשי בו, כך שהאוכל יעבור מהכלים של הקייטרינג ישר לכלים שלך.
2. את יכולה לחמם אוכל במיקרוגל בקופסה אטומה.