ליישר את רצועות התפילין של ראש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/06/16 06:15 א בסיון התשעו

שאלה

****** אבי 03/06, שאלה 401 ******

שלום כבוד הרב,

יש הלכה שבזמן הנחת תפילין של יד וראש אסור שיהיה הפסק כלשהו כגון לשים את שרוול החולצה על התפילין, תחיבת הרצועות של תפילין של ראש לחגורה וכד'.

להלן שאלתי.

לאחר שאני שם תפילין של ראש, ולפני שאני ממשיך את סיום הנחת התפילין של יד על האצבעות, האם אני יכול ליישר את רצועות התפילין של ראש כדי שהכיוון של העור השחור יהיה כלפי חוץ, או שזה נחשב הפסק וצריך רק לאחר סיום הנחת התפילין לכוון את הרצועות?

תודה,

אבי

****** אתר כיפה - הרב אבנר פורת 07/06 ******

שלום

הזהירות מהפסק היא עד לאחר שמהדק את רצועות הראש ואמר 'ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד'.

לכן אפשר לאחר מכן לסדר את הרצועות.

****** אבי 07/06, שאלה 401 ******

שלום כבוד הרב,

בסידור שלי, אולי כי זה ספרדי, לא מופיע שאומרים ""ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד"" , אלא אחר ההידוק של הראש אני שם את תפילין של יד על האצבעות ואומר ""ארשתיך לי לעולם, אשרתיך לי ...""

להלן שאלתי.

אם כך, אחרי הידוק של ראש ולפני ההידוק באצבעות אני יכול לעשות דברים נוספים כגון יישור רצועות התפילין שהשחור יהיה מקדימה, או תחיבתם לחגורה, ואין הדבר נחשב הפסק?

תודה,

אבי

תשובה

שלום וברכה

יש הנוהגים לעשות זאת לכתחילה, כי זה חלק בלתי נפרד מהנחת התפילין - להעמיד אותן כראוי במקומן.

כל טוב