השבת אבידה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/06/16 11:18 כט באייר התשעו

שאלה

שלום הרב שרלו,

כשהייתי בן 14 הלכתי עם חברים למקום בילוי ומצאתי שם שעון (ששווה בערך 400 שקלים) והשתמשתי בו.

עברו 4 שנים, התחזקתי והתחלתי ללמוד בישיבה.

כיום זה מפריע לי שלא עשיתי ״השבת אבידה״ והשתמשתי בשעון. שמא אני מוגדר כגזלן כל זמן שאני מחזיק בשעון, גם אם אני לא עונד אותו?

אני מעוניין לתקן ולעשות תשובה על כך.

מה עלי לעשות?

אני חושב שראוי לציין שבעקבות השימוש במהלך השנים השעון התבלה (הרצועה נקרעה וכו׳).

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון לתקן.
ההלכה אומרת כי מי שגזל מחברו ואינו יודע ממי גזל - יעשה עם סכום הכסף הזה צרכי רבים.
אמנם, מה שקרה לך אינו ממש גזל, אבל זה כיוון התיקון הנכון גם כאן.

כל טוב