כבד במנגל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/06/16 08:26 כו באייר התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

כבד שלא חתכו אותו שתי וערב. ורק שמו עליו קצת מלח רגיל לא גס.וצלו על המנגל מה דין הכבד,ומה דין הרשת?תודה רבה.

תשובה

שלום

לדעת מרן הב"י, לכתחילה יש לקרוע שתי וערב, אלא אם הוסרה המרה עם מעט בשר שאז אין צורך.
ולרמ"א, גם אם לא הוסרה, ולא קרעו, מותר לכתחילה אם צלאו.
ואם רוצה לבשלו אחרי צלייתו, צריך קריעה לדעת חלק מהפוסקים בדעת רמ"א, אך נהגו להקל.
ולדעת הב"י, אם לא קרעו לפני צליה ולא הוריד המרה עם קצת בשר, יש לקורעו לאחר צליה.
נהגו לשטוף הכבד לאחר הצליה, אפילו לא רוצה לבשלו. ואם רוצה לבשלו יש לשטוף מעיקר הדין אך מותר בדיעבד אם לא שטף.

כל טוב