שמו"ת ופינוי סוכה בהושענא רבה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/10/03 08:31 כא בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

מתי מותר לפנות את הסוכה בהושענה רבה. ומתי מותר לאכול את האתרוגים של סוכות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

אני מצרף לך קובץ על הלכות הושענה רבה ובכללם תשובות לשאלותך.

[מהלכות הושענא רבא]

ביום הושענא רבה קוראים שנים מקרא ואחד תרגום לפרשת "וזאת הברכה". ואם שכח, יקרא אותה ביום "שמחת תורה" אחרי מנחה.\ עיין בא"ח שם טו \.

בסוף יום הושענא רבה טוב לאכול דבר מה בסוכה ואחר כך לומר "יהי רצון מלפניך וכו' שבזכות קיום מצות סוכה וכו' נזכה וכו'".\ רמ"א תרסז. כה"ח שם ס"קח \.

בהושענא רבה סמוך לחשיכה יכול לפנות כלים שהוא צריך, כגון שולחן וכסאות, מן הסוכה לתוך הבית אף על פי שעדיין הוא חג הסוכות. אמנם אינו רשאי לפרק את הסוכה\ שו"ע תרסו \ והסוכה והנוי שלה אסורים גם בשמיני עצרת.

אסור לאכול את האתרוג ביום הושענא רבה, ומותר לאכלו ביום שמיני עצרת\ שו"ע תרסה סע' א. בא"ח וזאת הברכה י \.

ביום הושענא רבה יקרא בספר יהושע בפרק ו מפסוק "ויריחו סוגרת ומסוגרת" עד "ויאמר יהושע אל העם". בגמרא ירושלמי,\ סוכה פ"ד ה"ג \ נאמר שהיו מקיפים שבע פעמים ביום הושענא רבה, זכר לנס שנעשה ביריחו. וטוב לומר גם פסוקים מחגי פרק ב, מ"בשביעי בעשרים ואחד" עד "ובמקום הזה אתן שלום".\ עיין ירושלמי סוכה פרק ד הלכה ג. בא"ח וזאת הברכה ט \.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן