כהן בעל מום?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/05/16 01:11 כג באייר התשעו

שאלה

שלום רב,

אני בטוחה כי השאלה השאלה עלתה במספר רב של ווריאציות שונות, אך אשמח להתייחסות למקרה ספציפי.

לפני כשנה וחצי התגרשתי לאחר נישואים קצרים מאוד (פחות מחצי שנה). לאחר הגירושין התחלתי ללמוד והכרתי בחור טוב, עם מידות טובות וחיבור הדדי אמיתי. הבעיה הייתה שהוא כהן. לצערי זמן מועט אחרי שהכרנו הוא חלה בסרטן, וב״ה התבשרנו לפני כחודש כי הבריא.

שנינו מעוניינים לצאת יחד, אך מפאת ההלכה האוסרת אנחנו נמנעים.

לאחרונה מישהו אמר לי שמכיוון והוא חלה בסרטן הוא נחשב כבעל מום (עצם היותו חולה, הטיפולים שעבר וההשלכות הטיפולים - כדוגמת ירידה בפיריון הגבר וכו׳..).

אם נחשב כבעל מום - הוא כהן פסול ומותר לו לשאת גרושה.

הדבר היה נשמע תמוהה אך החלטנו לברר כדי לבדוק אם יש לנו כל סיכוי להיות יחד מבלי לעבור על ההלכה.

אשמח לתשובתכם.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אשריכם ישראל ששומרים על טהרתם.

כהן בעל מום הוא כהן לכל דבר כולל נישואין, אמנם ישנה מחלה אחת מאד קשה שהיא גורמת למניעת זרע מהאיש ושם התירו לכהן להתחתן עם גיורת אבל לא עם ישראלית. על כן אינני יודע מי ומדוע נוטעים בכם תקוות שאינן הלכתיות.
יישר כחכם על שמירת התורה שאתם מתנסים בה, וזהו ניסיון קשה, ובזכות עמידתם ימלא הקב"ה כל משאלות לבכם לטובה

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון