עמדת היהדות כלפי מאיר רוטשילד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/05/16 22:52 כב באייר התשעו

שאלה

מה העמדה של היהדות וגדולי התורה לגבי מאיר רוטשילד, היהודי העשיר בכל הזמנים ואחד המשפיעים בעולם?

האם הוא משיח בן יוסף? הוא מימן את הקמת מדינת הישראל.

האם הוא צדיק יסוד עולם? האם הוא צדיק ובגלל זה הקב"ה נתן לו הרבה כוח והשפעה על העולם.

https://he.wikipedia.org/wiki/מאיר_אנשל_רוטשילד

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מי שפעל וקנה הרבה אדמות הוא נכדו בנימין רוטשילד. הם פעלו לטובת הישוב היהודי. ועיין הספדו של הרב קוק זצ"ל עליו במאמרי הראיה ח"א עמ' 264. אנו צריכים להכיר תודה וטובה לכל מי שגמל עמנו חסד,על כן יש לנו הרבה הכרת הטוב כלפיו.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ