יין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/05/16 13:19 כב באייר התשעו

שאלה

שלום,

מבקשת לדעת לגבי יין

אני שומרת שבת ומשפחה שלי לא.

מה קורה כאשר משפחה מוזגת יין ביום חול וזה לא תירוש יין,האם אני יכולה לשתות מהכוס? מה לעשות לגבי בקבוק שנשאר שם יין? האם לזרוק או שאני יכולה לשתות?

מה קורה לגבי קידוש בשבתות והבדלה כאשר אני מתארחת ומשפחה עושה קידוש והבדלה? האם מותר לשתות מהיין הזה? האם בהבדלה אני יוצאת לידי חובה או שלעשות שוב הבדלה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

בשעת דחק גדולה כפי שאת מתארת, ראוי לקנוט רק יין מפוטסטר, ואז הבעייה לא קשה כל כך.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ