מוזיקה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/05/16 21:28 כא באייר התשעו

שאלה

שלום רב, רציתי לשאול אם מותר לשמוע שירי טראנס (טראקים)? לפעמים זה בהודית לפעמים בכל שפה אחרת אבל זה לא ממש מילים, רוב השיר זה המנגינה ולפעמים יש איזה משפט. ראיתי גם שהבן של הרב עובדיה יוסף זצוק"ל אמר שאם לא מבינים את המילים במוזיקה מותר לשמוע, אם אני לא טועה.

ומה לגבי שירים בכללי, איזה שירים מותר ואסור לשמוע?

תודה רבה והמשך יום נעים :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל שיר שאינו מובן בלשונו אפשר לשיר, ובלבד שלא יהיה ידוע כשירי עגבים או עבודה זרה. כמו כן יש להקפיד משמיעת קול אשה.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ