שם למתגיירת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/05/16 20:49 כא באייר התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמי כ. בת 19,אני בתהליך גיור ומחכה לבית הדין שיתקיים בעוד כשבועיים.

אני כבר זמן רב מחפשת לעצמי שם אך נתקלת בקשיים רבים.

נולדתי בט' באב ומכאן אני נורא מתחברת לשם אביה.

אני יודעת שהשם הוא לזכר ולנקבה ויכול להיות שבבית הדין לא יסכימו לאשר לי שם כזה אך אני באמת מרגישה מחוברת לשם והייתי רוצה להמשיך איתו כל חיי.

שמות נוספים שאהבתי: יערה ונטע.

אשמח אם תוכל לעזור לי בבקשה, אני מאוד מתרגשת לקראת הבית דין אך אני באמת מוטרדת מעניין השם.

תודה מראש !

תשובה

בס"ד
שלום רב,

גם אני מתרגש לכתוב למי שצועדת צעד כל כך משמעותי ומתכוננת אליו ברצינות גדולה.
אברך אותך בדברים שאמר בועז לרות:
ישלם ד' פעלך ותהי משכרתך שלמה מעם ד' א-להי ישראל אשר באת לחסות תחת כנפיו

הכי מתאים לתשעה באב השם 'נחמה',
עייני
http://orlanoar.com/index.asp?act=read