עמידה בתפילה לכיבוד המתפלל שלידי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/05/16 18:49 כא באייר התשעו

שאלה

****** אבי 29/05, שאלה 400 ******

שלום כבוד הרב,

בבית הכנסת בתפילה יש מישהו שיושב לידי שיש חלקים בתפילה שהוא נעמד למרות שרוב המתפללים יושבים.

להלן שאלתי.

האם אני צריך לעמוד כדי לכבד אותו כי הוא גם עומד או שאני יכול להישאר לשבת. כי אני מרגיש לא נעים שהוא עומד לידי ואני יושב.

תודה,

אבי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הכל לפי ההלכה במקום שצריך לעמוד יש לעמוד, אבל אין תפילה שייכת בגלל השני, כל אחד יכול להוסיף מקומות שהוא עומד, אבל זה לא מחייב אלא את עצמו ואפילו לא את בניו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ